Juuristoritilän/maaritilän tarkoitus on varmistaa puun vedensaanti ja ilmastus sekä suojata puun tyviosaa ja maan pintaa lähellä olevaa juuristoa lakaisukoneiden ja lumiaurojen painolta.

LATERAL® 2.0 Q maaritilän muoto sopii erityisesti moderniin ja urbaaniin katukuvaan luoden viimeisen silauksen nykyaikaiselle ja huolellisesti suunnitellulle kaupunkinäkymälle. LATERAL® 2.0 Q ritilästä on mahdollista valita sopiva koko lähse mihin tahansa tarpeeseen puun koon ja katusuunnitlmien mukaan. Suoraviivaisen ja kantikkaan mallinsa ansiosta kuviota voidaan jatkaa yhdistelemällä palasia toisiinsa. Ritilän sisäaukko vaihtelee 550 x 550 mm:stä 1000 x 1000mm:iin ritilän koon mukaan.

Ohuen rakennepaksuuden ansiosta asennus on helppoa ja puu on mahdollista istuttaa hyvin lähelle kadun pinnan tasoa eikä roskaa ja jäätä kerääviä puukuiluja pääse syntymään.

Yhdessä Haveno HA13K asennuskehikon ja BFK betoniperustuksen kanssa maaritilät muodostavat itsekantavan rakenteen joka kestää jopa 50 kN:n kuormituksen.